Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacrisis: 'Beschermend pak is warm maar noodzakelijk'

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2020 - 21:14

Verpleegkundigen die dag in dag uit met coronapatiënten in de weer zijn moeten zichzelf goed beschermen.

Zo zijn beschermende kleding, mondkapjes en spatbrillen noodzakelijk om niet zelf besmet te raken. Ziekenhuispersoneel zet zich dan ook schrap voor de piek coronapatiënten die verwacht wordt.

Zwaar werken
"Het is warm en vooral in de ochtend, bij het verzorgen van patiënten, is het zwaar werken in zo'n pak", dat zegt Demi Dautzenberg uit Wijnandsrade. De 20-jarige studente verpleegkunde is bijna klaar met haar opleiding. Dat ze aan het begin van haar carrière al in beschermende pakken moet lopen had ze niet verwacht. "Maar wel bijzonder om mee te maken."

Spatbril
Demi vertelt dat coronapatiënten in Zuyderland in Heerlen niet erg gespannen reageren, als zij in haar witte pak met mondkap en spatbril binnenkomt. "Dat valt wel mee." Ziekenhuispersoneel dat in direct contact met coronapatiënten komt draagt een wit pak, blauwe handschoenen, een mondkapje en een spatbril.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen