Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacollegejaar: hoe vergaat het eerstejaarsstudenten?

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 19:03

De eerste online colleges zitten erop. Voor eerstejaarsstudenten is het niet het studiejaar waar ze op hoopten.

Je gaat net studeren en dan...corona. Het 'coronacollegejaar' is een domper voor veel studenten. Zeker voor eerstejaarsstudenten. Online lessen, geen studentenleven, weinig binding met studiegenoten. We volgen dit gehele studiejaar drie eerstejaars studenten in Limburg in het wetenschappelijk onderwijs, hbo en mbo. Zij vertellen ons hoe zij hun 'coronacollegejaar ervaren'.

Video: L1

Simone, universitair student geneeskunde
Simone Post studeert geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en is vooral bang dat ze geen mensen zal ontmoeten. "Ik kom uit Dordrecht en heb heel mijn sociale leven achter me gelaten daar. Ik ken hier niemand. Voor mij is studeren de helft van de tijd belangrijk vanwege het sociale leven. Iedereen is nu veel minder betrokken. Tegen een computer praten is gewoon stom."

Vanghelis, hbo-student biometrie
Vanghelis Leiendecker studeert biometrie aan Zuyd Hogeschool en vindt dat corona nu nog niet nadelig is voor zijn studie: "Eerstejaars krijgen voorrang met fysieke lessen. Dat scheelt. Later in het jaar hebben we gesprekken met bedrijven voor stages. Als dat ook online moet, ben ik wel bang dat dat nadelig is. Je kan niet lekker een praatje maken met iemand."

Vanghelis Leiendecker hbo-student biometrie
Foto: L1 (Camiel Schnackers)

Mina, mbo-student Marketing & Communicatie
Mina van Cuijk is eerstejaars marketingcommunicatie student en loopt stage bij het VISTA college. Voor haar zijn de online lessen en online stage geen enkel probleem: "In het begin moest ik wennen, maar het online lessen volgen gaat me goed af. Als we een bijeenkomst hebben van stage, wat we niet zo vaak hebben, dan is dat wel het hoogtepunt van mijn dag. Dan kan ik even de deur uit en iedereen weer even zien."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen