Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacluster Maastrichtse horeca: 4 zaken dicht

Geplaatst opmaandag 5 juli 2021 - 14:30

Een aantal horecazaken in de Maastrichtse binnenstad is gesloten vanwege een golf aan coronabesmettingen onder het personeel.

De cafés In de Karkol en De Bòbbel houden net als De Comedie en OLV2 de deuren voorlopig gesloten. Bij de vier zaken zouden in totaal 17 medewerkers besmet zijn.

Video L1

Nog niet voorbij
Personeelsleden zijn per mail op de hoogte gesteld. In dat bericht is hen ook op het hart gedrukt zich zo veel mogelijk aan de nog geldende coronamaatregelen te houden: "Het is nog niet voorbij. Houd afstand, was en desinfecteer met regelmaat je handen."

In de Karkol heeft de sluiting op Facebook bekendgemaakt, de andere zaken laten via een briefje op het raam weten voorlopig even dicht te zijn.

Personeel en klanten
De GGD Zuid-Limburg bevestigt het cluster, en voegt toe dat de besmettingen zich 'voornamelijk' onder het personeel hebben voorgedaan. Hoeveel klanten er positief zijn getest na een bezoek aan een van de vier zaken is nog niet duidelijk. Wel is het bron- en contactonderzoek naar de horecazaken meteen opgestart, en in enkele gevallen zelfs al afgerond.

Delta
De GGD is verder niet overgegaan tot maatregelen, omdat de zaken zelf al actie hebben ondernomen. Onduidelijk is nog of de medewerkers besmet zijn met de nieuwe Delta-variant van het coronavirus. "Dat wordt op dit moment nog onderzocht, daar hopen we dinsdag meer over te kunnen melden, laat een woordvoerster van de GGD weten.

Maatregelen
De besmettingsgolf komt een week nadat de meeste coronabeperkingen in de horeca zijn opgeheven. Sinds 26 juni geldt er geen verplichte sluitingstijd meer en zijn mondkapjes niet langer verplicht voor bezoekers of personeel. Ook is er geen limiet meer voor het aantal bezoekers, mits er anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen