Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacijfers: 1.762 besmettingen, 946 in ziekenhuis

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 13:27

In Limburg zijn tot nu toe 1.762 Limburgers positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 51 meer dan vrijdag bekend was. Zeker 256 Limburgers zijn aan het coronavirus overleden.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt bovendien dat er inmiddels zeker 946 Limburgers in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest) vanwege de besmetting.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 4 april

Ziekenhuisopnames
Dat betekent dat het aantal ziekenhuisopnames sinds vrijdag met 35 is toegenomen. Het is niet met zekerheid te zeggen dat dit betekent dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in Limburg voorzichtig minder wordt. Er zit namelijk een vertraging tussen de daadwerkelijke opnames en het doorgeven van de cijfers door het ziekenhuis aan de GGD. Deze cijfers worden mogelijk in de komende dagen nog gecorrigeerd.

Overleden
Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er ten minste 256 Limburgers overleden na besmetting met dit virus. In Noord- en Midden-Limburg werden zaterdag twaalf nieuwe sterfgevallen bekendgemaakt, waarmee het totaal aantal in deze regio op zeker 138 mensen komt. In Zuid-Limburg zijn sinds de corona-uitbraak ten minste 118 inwoners overleden, drie meer dan vrijdag bekend was.

Besmettingen
Het aantal nieuwe besmettingen lijkt ook voorzichtig minder te worden. Er werden zaterdag door het RIVM 1.762 besmettingen gemeld in Limburg. Dat zijn er 51 meer dan vrijdag.

Landelijke cijfers
Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1.651. In de afgelopen 24 uur heeft het RIVM 164 nieuwe sterfgevallen doorgekregen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnames is met 336 lager dan vrijdag, toen hierover 502 meldingen binnenkwamen. Het aantal positieve testen nam landelijk met 904 toe tot 16.627.

Lees hier alles over het coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen