Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacijfers: 1.762 besmettingen, 946 in ziekenhuis

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 13:27

In Limburg zijn tot nu toe 1.762 Limburgers positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 51 meer dan vrijdag bekend was. Zeker 256 Limburgers zijn aan het coronavirus overleden.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt bovendien dat er inmiddels zeker 946 Limburgers in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest) vanwege de besmetting.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 4 april

Ziekenhuisopnames
Dat betekent dat het aantal ziekenhuisopnames sinds vrijdag met 35 is toegenomen. Het is niet met zekerheid te zeggen dat dit betekent dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in Limburg voorzichtig minder wordt. Er zit namelijk een vertraging tussen de daadwerkelijke opnames en het doorgeven van de cijfers door het ziekenhuis aan de GGD. Deze cijfers worden mogelijk in de komende dagen nog gecorrigeerd.

Overleden
Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er ten minste 256 Limburgers overleden na besmetting met dit virus. In Noord- en Midden-Limburg werden zaterdag twaalf nieuwe sterfgevallen bekendgemaakt, waarmee het totaal aantal in deze regio op zeker 138 mensen komt. In Zuid-Limburg zijn sinds de corona-uitbraak ten minste 118 inwoners overleden, drie meer dan vrijdag bekend was.

Besmettingen
Het aantal nieuwe besmettingen lijkt ook voorzichtig minder te worden. Er werden zaterdag door het RIVM 1.762 besmettingen gemeld in Limburg. Dat zijn er 51 meer dan vrijdag.

Landelijke cijfers
Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1.651. In de afgelopen 24 uur heeft het RIVM 164 nieuwe sterfgevallen doorgekregen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnames is met 336 lager dan vrijdag, toen hierover 502 meldingen binnenkwamen. Het aantal positieve testen nam landelijk met 904 toe tot 16.627.

Lees hier alles over het coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen