Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacijfers: 1.711 besmettingen, 911 in ziekenhuis

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 14:37

In totaal zijn tot nu toe 1711 Limburgers positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 113 meer dan donderdag bekend was.

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag.

Sterfgevallen
Sinds donderdag zijn er 18 mensen overleden. In totaal is nu bekend dat het coronavirus 241 mensen in Limburg het leven heeft gekost, zo blijkt uit cijfers het RIVM en de GGD.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 3 april

Ziekenhuisopnamen
Het aantal Limburgers dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis is opgelopen tot 911. Dat is een stijging van 83 Limburgers ten opzichte van donderdag.

Landelijke cijfers
Landelijk gezien is het aantal positief geteste mensen opgelopen tot 15.723, een stijging van 1.026. Vrijdag zijn er 502 patiënten als nieuw in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Daarmee komt het totaal op 6.286 mensen die in het ziekenhuis liggen of lagen. Sinds donderdag zijn 148 personen overleden aan het virus. In totaal zijn er Nederland 1.487 sterfgevallen bekend.

Lange adem
De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar, zo schrijft het RIVM. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. 'Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig', aldus het RIVM.

Voetnoot cijfers
De cijfers zijn niet compleet. Soms komen meldingen over sterfgevallen pas na enkele dagen binnen. Ook ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger dan hier wordt genoemd. Niet iedereen die vermoedelijk besmet is, wordt ook getest. Dat wordt vooral gedaan bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen en bij zorgverleners.

Lees hier alles over het coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen