coronateststraat teststraat corona coronavirus testlocatie Maastricht (17 aug 2020)

Aantal coronabesmettingen neemt voor het eerst flink af

Afgelopen 24 uur zijn er in Limburg 433 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is een een flinke daling ten opzichte van een etmaal eerder toen er nog 647 nieuwe gevallen werden vastgesteld.

stock coronavirus corona
Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in Limburg

In het afgelopen etmaal zijn er in Limburg 644 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 223 meer dan vrijdag, wederom een recordaantal.

Coronavirus, sneltest, wattenstaafje, test, neus, mondkapje (stock)
Recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Limburg

In Limburg zijn het afgelopen etmaal 419 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er honderd meer dan woensdag. Toen werden er 319 besmettingen gemeld.

Coronacijfers_HD
Afgelopen week ruim 2100 nieuwe coronagevallen gemeld

De afgelopen zeven dagen zijn 2.181 nieuwe gevallen van het coronavirus in Limburg gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is opnieuw een toename.

Volker Hackert
GGD: Limburg binnen enkele dagen oranje

De stijging van het aantal coronabesmettingen gaat zo snel dat Limburg binnen enkele dagen code oranje krijgt.

stock coronatest coronavirus corona
Opmars coronavirus zet door in Limburg

De afgelopen zeven dagen zijn er in Limburg 759 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er meer dan vorige week. Toen waren er 513 nieuwe besmettingen.

ziekenhuis, infuus, covid-19, corona, beschermende kleding (stock)
CBS: ruim 10.000 coronadoden tijdens eerste golf

Tijdens de eerste coronagolf dit voorjaar stierven ruim 10.000 mensen in Nederland aan vastgestelde of vermoedelijke covid-19.

Coronavirus
Coronavirus: aantal Limburgse besmettingen verdubbeld

De afgelopen zeven dagen zijn er in Limburg 513 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorige week. Toen waren er 227 nieuwe besmettingen.

Coronavirus, sneltest, wattenstaafje, test, neus, mondkapje (stock)
Coronavirus: 75 nieuwe besmettingen in Limburg

In Limburg zijn de afgelopen zeven dagen 75 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen of ziekenhuisopnamen bij gekomen.

Coronacijfers_HD
Corona in Limburg: cijfers van 28 juni

Tot nu toe zijn in Limburg in totaal 4.862 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Zeker 1.562 Limburgers zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. En ten minste 749 mensen zijn in onze provincie inmiddels aan het virus overleden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app