Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronacheck: brasserie Heerlen in vrijwillige lockdown

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 12:38

Uit protest tegen de coronacheck in de horeca, gaat brasserie Darwin in Heerlen vanaf zaterdag in een vrijwillige lockdown.

De deuren blijven dicht, al wil de zaak aan de rand van wandelgebied Ter Worm wel het terras openhouden.

Tweedeling
De uitbater heeft grote bezwaren tegen de coronacheck, die de horeca vanaf zaterdag 25 september moet controleren. Niet alleen vindt de brasserie de controle indruisen tegen de gastvrijheid, de zaak vindt ook dat de maatregel een tweedeling in de maatschappij veroorzaakt. "De regels zetten naar onze overtuiging aan tot het maken van onderscheid tussen mensen op grond van een vreemdsoortig, door het demissionaire kabinet bedacht criterium, namelijk een verondersteld gebrek aan epidemiologische ruimte", zo staat te lezen op de Facebookpagina van de brasserie.

Ongehoorzaam
Het bedrijf heeft nog overwogen om burgerlijk ongehoorzaam te zijn en gasten zonder controle welkom te heten. Maar dat veroorzaakt volgens Darwin niet alleen gedoe met handhavers en juridische rompslomp, maar ook discussies met gasten. En daar heeft het personeel van de zaak geen zin in: "Wij willen met niemand een discussie aangaan omdat wij zo een bijdrage leveren aan een tweedeling in de maatschappij. Ook willen wij geen rol vervullen bij het maken van onderscheid tussen mensen."

Kritiek
De Heerlense brasserie staat niet alleen in het protest tegen de coronamaatregelen die zaterdag van kracht worden. Verschillende zaken hebben al laten weten hun gasten niet te gaan controleren. Ook Koninklijke Horeca Nederland is kritisch.

Lees ook: Horeca ziet nieuwe maatregelen niet zitten: 'De maat is vol'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen