Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronabesmetting op middelbare school in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 10:10

Op het Sint-Maartenscollege in Maastricht is een leerling besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit een mail die is verstuurd naar alle ouders van de leerlingen. De school bevestigt de besmetting.

De GGD is gestart met bron- en contactonderzoek.

Besmettingsrisico
De school heeft dinsdagochtend in een mail aan alle ouders laten weten dat er één leerling positief is getest op het coronavirus. De school zegt in de mail dat er een besmettingsrisico is voor een beperkt aantal leerlingen en/of medewerkers. De GGD onderzoekt de contacten van de besmette personen om te kijken of het virus eventueel is overgedragen.

Extra maatregelen
Leerlingen die in contact zijn geweest met hun besmette medestudent worden geïnformeerd door de GGD of door de school. Voor hun gelden ook extra maatregelen. Indien er geen besmettingsgevaar is, gelden er geen aangepaste maatregelen. Het Sint-Maartenscollege verwijst ouders voor vragen door naar de GGD Zuid-Limburg.

Venlo
Maandag werd al bekend dat er een leerling op het Valuascollege in Venlo positief is getest op het coronavirus. Na het contactonderzoek van de GGD Limburg-Noord zijn zes andere leerlingen gevraagd om twee weken in quarantaine te gaan.

Lees ook: Coronabesmetting Valuascollege: zes anderen in quarantaine

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV