Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronabesmetting onder studenten breidt verder uit

Geplaatst opdinsdag 1 september 2020 - 19:55

Steeds meer studenten van de Universiteit Maastricht en Limburgse hogescholen raken besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de GGD Limburg Zuid.

Sinds dinsdag zijn circa 30 besmette studenten geteld, waarvan er 24 op de UM zitten. Zij moeten tien dagen in thuisisolatie, net als de ongeveer 180 studenten met wie ze contact hebben gehad, aldus een woordvoerder van de GGD dinsdag.

INKOM
Het staat niet vast in hoeverre de uitbraak van het virus verband houdt met de zogeheten INKOM van twee weken geleden. Na de introductiedagen voor nieuwe studenten werd bekend dat twee deelnemers positief waren getest. Later liep dat aantal verder op. Volgens een woordvoerder van de UM ligt de bron van de nieuwe besmettingen in de privésfeer. Het zou gaan om 'individuele gevallen' en is er geen sprake van een clustervorming.

Grip
De universiteit waarschuwt studenten om alle coronamaatregelen in acht te nemen, maar heeft buiten de eigen campus geen grip op feestjes en studentenhuizen. Volgens de UM werken studentenverenigingen goed mee en wordt maar 30 procent van de universiteitsruimte gebruikt voor onderwijs. De lessen zijn maandag begonnen.

Lees ook: Aantal coronabesmettingen op UM neemt toe

Met het oplopend aantal besmettingen onder studenten zijn de Universiteit Maastricht en Limburgse hogescholen geen uitzondering. Ook in andere universiteitssteden zoals Wageningen en Rotterdam raken meer en meer studenten besmet met het coronavirus. Dat past bij de trend die de GGD'en signaleren. Het virus verspreidt zich momenteel vooral onder jonge mensen. De helft van de positief geteste personen is tussen de 20 en 40 jaar.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen