Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronabesmetting onder studenten breidt verder uit

Geplaatst opdinsdag 1 september 2020 - 19:55

Steeds meer studenten van de Universiteit Maastricht en Limburgse hogescholen raken besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de GGD Limburg Zuid.

Sinds dinsdag zijn circa 30 besmette studenten geteld, waarvan er 24 op de UM zitten. Zij moeten tien dagen in thuisisolatie, net als de ongeveer 180 studenten met wie ze contact hebben gehad, aldus een woordvoerder van de GGD dinsdag.

INKOM
Het staat niet vast in hoeverre de uitbraak van het virus verband houdt met de zogeheten INKOM van twee weken geleden. Na de introductiedagen voor nieuwe studenten werd bekend dat twee deelnemers positief waren getest. Later liep dat aantal verder op. Volgens een woordvoerder van de UM ligt de bron van de nieuwe besmettingen in de privésfeer. Het zou gaan om 'individuele gevallen' en is er geen sprake van een clustervorming.

Grip
De universiteit waarschuwt studenten om alle coronamaatregelen in acht te nemen, maar heeft buiten de eigen campus geen grip op feestjes en studentenhuizen. Volgens de UM werken studentenverenigingen goed mee en wordt maar 30 procent van de universiteitsruimte gebruikt voor onderwijs. De lessen zijn maandag begonnen.

Lees ook: Aantal coronabesmettingen op UM neemt toe

Met het oplopend aantal besmettingen onder studenten zijn de Universiteit Maastricht en Limburgse hogescholen geen uitzondering. Ook in andere universiteitssteden zoals Wageningen en Rotterdam raken meer en meer studenten besmet met het coronavirus. Dat past bij de trend die de GGD'en signaleren. Het virus verspreidt zich momenteel vooral onder jonge mensen. De helft van de positief geteste personen is tussen de 20 en 40 jaar.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen