Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona zet streep door Vijlense deelname EK voor Bergdorpjes

Geplaatst opzaterdag 4 juli 2020 - 15:07

Het EK Voetbal voor Bergdorpjes wordt vanwege het coronavirus een jaar verplaatst. Dat betekent dat RKVV Vijlen (280 m.+NAP), de hofleverancier van het Alpen Oranje, deze zomer niet naar het Zwitserse bergdorp Gspon zal afreizen.

Het toernooi werd al eerder uitgesteld vanwege het coronavirus. Het Bergorf-EK zou eigenlijk in juni al worden gespeeld, maar werd uitgesteld naar augustus. Op last van de gemeente Steldenried gaat het EK Voetbal voor Bergdorpjes dit jaar niet door.

Balen
Het team was al volop in voorbereiding, maar kan nu genieten van de vakantie. "Het is balen, maar we zijn ook wel opgelucht", zegt Viktor Terpstra, de perschef van het Alpen Oranje. "We zagen het wel een beetje aankomen. Toen gezegd werd dat het toernooi in augustus gespeeld zou worden, zetten wij daar al vraagtekens bij. Vanwege het coronavirus zou het voor ons heel moeilijk worden om sponsoren te werven."

Kwalificatie
Omdat Vijlen het enige bergdorp van Nederland met een voetbalclub is, mag RKVV Vijlen Nederland als Alpen Oranje vertegenwoordigen. Deelname aan dit EK Voetbal voor Bergdorpjes is gekoppeld aan de kwalificatie van het échte Oranje. Teams mogen namelijk alleen meedoen als het nationale elftal zich ook gekwalificeerd heeft voor het EK voetbal.

Het Alpen Oranje neemt het volgend jaar op tegen Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Een nieuwe datum voor het toernooi is nog niet bepaald.

2012
In 2012 nam RKVV Vijlen onder leiding van bondscoach Eddy Achterberg deel aan het Bergdorf-EM in het Oostenrijkse Kleinarl. Alpen Oranje kwam toen niet verder dan de poulefase.

Lees ook: Geen zicht op Vijlense deelname EK voor Bergdorpjes

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen