Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: woensdag crisisberaad, jeugdvoetbal traint weer

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 6:40

Woensdagmiddag praten de meest bij de coronacrisis betrokken ministers opnieuw over de stand van zaken.

De bijeenkomst van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) zal de komende weken naar verwachting één keer per week plaatsvinden. De afgelopen weken was dat vaak twee keer per week.

Eens per twee weken
De Tweede Kamer debatteert deze week niet plenair over de aanpak van de crisis. De afgelopen weken deed de Kamer dat wel elke week, met premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge. Maar vorig week gaf De Jonge aan eens per twee weken te willen debatteren over corona. De meeste partijen zijn het daar mee eens.

Meireces
Oorspronkelijk had de Kamer nu twee weken meireces, maar de fracties werken toch door in verband met de corona-uitbraak. Zo is er woensdag een overleg over de maatregelen in het onderwijs. Donderdag krijgt de Kamer een technische briefing over testen en beschermingsmiddelen tegen het coronavirus.

Jeugdvoetballers
Vanaf woensdag mogen in de meeste gemeenten jeugdvoetballers weer gaan trainen. De versoepeling van de coronamaatregelen zorgen ervoor dat kinderen tot en met 12 jaar (ruim 300.000 KNVB-leden) weer mogen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (bijna 275.000 KNVB-leden) geldt de 1,5 meterregel wel. De voetbalbond publiceerde dinsdag een aantal protocollen waaraan alle betrokkenen zich moeten houden.

Protocollen
Voor spelers geldt dat je uiteraard niet moet komen trainen als je klachten hebt of als iemand in hetzelfde huishouden de voorgaande veertien dagen positief is getest op het virus. Verder moet je onder meer je komst vooraf melden, reis je het liefst alleen of begeleid door een persoon uit hetzelfde huishouden, kom je in sportkleding naar de club waar de kleedkamers gesloten blijven. De voetbalbond heeft verder protocollen opgesteld voor ouders, trainers en bestuurders. Ook in andere sporten kan er weer voorzichtig getraind worden door jeugd.

Meer intercity's
De NS zet met ingang van woensdag iets meer intercity's in. Zo wordt het makkelijker om de anderhalve meter afstand te houden in de trein. Het spoorbedrijf roept nog steeds op alleen te reizen als het echt noodzakelijk is en anders thuis te blijven. "Zo houden we Nederland bereikbaar voor zorgmedewerkers en andere mensen voor wie reizen met de trein echt noodzakelijk is."

Een per uur
De NS stelde de basisdienstregeling in op 21 maart. Vanaf elk station vertrok twee keer per uur een trein in elke richting. Dat waren vooral sprinters, met hier en daar een paar intercity's. Met de verruiming van de basisdienstregeling vertrekt vanaf bijna ieder station waar normaal intercity's stoppen, minstens één keer per uur een intercity.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen