Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: winkeliers houden rekening met alle scenario's

Geplaatst opdonderdag 25 november 2021 - 19:27

Veel winkeliers hebben geen idee welke maatregelen het kabinet gaat mededelen tijdens de persconferentie van aanstaande vrijdag.

Ze houden wel rekening met de sluiting van niet-essentiële winkels.

Veiligheid
Ondernemers vinden wel dat winkelen veelal op een veilige manier kan. "Slechts 0,7 procent van de besmettingen vindt in winkels plaats volgens het RIVM. Dus waarom moet je winkels sluiten", zegt Roy van den Bergh van Intersport Megastore Roermond. Zijn collega van EP:Tummers denkt ook dat veel winkels groot genoeg zijn om in deze tijd open te kunnen blijven. "We hebben genoeg plek tussen de paden om afstand te houden", zegt Lars Corstjens, assistent-filiaalmanager van de elektronicawinkel in Roermond.

Eerder dicht
Het Outbreak Management Team (OMT) zou geadviseerd hebben aan het kabinet dat niet-essentiële winkels binnenkort om 17:00 uur dicht moeten. Van den Bergh denkt dat dit averechts werkt: "Ik zou zeggen laat die winkels juist tot 18:00, 19:00 of 20:00 uur open. Dan ga je het publiek veel meer spreiden."

Black Friday
Van den Bergh heeft dit jaar met zijn branchegenoten wel besloten Black Friday een jaartje over te slaan om extreme drukte in deze tijd te voorkomen. Volgens de eigenaar van de sportwinkel gaf dat vorig jaar de overheid 'een stok om mee te slaan'. Want twee weken later moesten de winkels dicht. "Dit kost wel heel veel omzet, maar als we straks weer dichtgaan kost het nog veel meer", volgens Van den Bergh.

Bij EP:Tummers verwachten ze vrijdag geen extreme drukte en problemen. Black Friday-aanbiedingen gelden veelal de hele week in deze electronicazaak waardoor de consument gespreid naar de winkel komt.

Tuincentra
In de meeste tuincentra zien we geen Black Friday-taferelen. Wel traditioneel veel bezoekers voor de kerstshows in deze tijd van het jaar. Bij Tuincentrum Daniëls in Vlodrop houden ze ook rekening met een sluiting, maar dat is geen reden om de kerstspullen snel in de uitverkoop te doen. "We hebben er vertrouwen in dat onze bezoekers veilig kunnen blijven shoppen", zegt Anne Daniëls van het tuincentrum. Volgens haar hebben ze het afgelopen anderhalf jaar al laten zien dat ze voldaan hebben aan alle nodige maatregelen vanuit de overheid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen