Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in vrouwengevangenis: 40 vrouwen in quarantaine

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2020 - 16:26

Een gevangene van de vrouwengevangenis in Ter Peel is besmet met het coronavirus. Uit voorzorg zijn veertig medegevangenen van de bajes in Evertsoord in quarantaine geplaatst.

Dat bevestigt gevangeniswoordvoerder Robert Meijer tegenover L1.

Isolatie op cel
Donderdag werd de besmetting vastgesteld bij de gevangene. "Deze gedetineerde zat al enkele dagen, vanwege klachten, in isolatie op eigen cel. De gedetineerde blijft in isolatie totdat zij 24-uur klachtenvrij is", laat Meijer weten.

Massaal in quarantaine
Veertig andere gedetineerden hebben weliswaar geen klachten, maar zijn donderdag uit voorzorg en op advies van de GGD acht dagen lang in quarantaine geplaatst op hun eigen cel. "Medewerkers die, zoals is gebleken uit het contactonderzoek, in nauw contact met de besmette gedetineerde zijn geweest, worden getest", zegt Meijer.

Medewerker besmet
Het virus heeft niet alleen toegeslagen bij een gevangene van de vrouwengevangenis; ook een medewerker heeft positief getest. Volgens Meijer zit diegene inmiddels in thuisisolatie. Vier andere medewerkers zijn ook al getest, maar hun test was negatief.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen