Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in vrouwengevangenis: 40 vrouwen in quarantaine

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2020 - 16:26

Een gevangene van de vrouwengevangenis in Ter Peel is besmet met het coronavirus. Uit voorzorg zijn veertig medegevangenen van de bajes in Evertsoord in quarantaine geplaatst.

Dat bevestigt gevangeniswoordvoerder Robert Meijer tegenover L1.

Isolatie op cel
Donderdag werd de besmetting vastgesteld bij de gevangene. "Deze gedetineerde zat al enkele dagen, vanwege klachten, in isolatie op eigen cel. De gedetineerde blijft in isolatie totdat zij 24-uur klachtenvrij is", laat Meijer weten.

Massaal in quarantaine
Veertig andere gedetineerden hebben weliswaar geen klachten, maar zijn donderdag uit voorzorg en op advies van de GGD acht dagen lang in quarantaine geplaatst op hun eigen cel. "Medewerkers die, zoals is gebleken uit het contactonderzoek, in nauw contact met de besmette gedetineerde zijn geweest, worden getest", zegt Meijer.

Medewerker besmet
Het virus heeft niet alleen toegeslagen bij een gevangene van de vrouwengevangenis; ook een medewerker heeft positief getest. Volgens Meijer zit diegene inmiddels in thuisisolatie. Vier andere medewerkers zijn ook al getest, maar hun test was negatief.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen