Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona voelbaar binnen het middelbaar beroepsonderwijs

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 18:31

Leerlingen die het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) volgen, krijgen het moeilijk wanneer er een lockdown komt. Het mbo moet het voornamelijk van praktijklessen hebben en niet van online lessen.

Volgens Hans Meijer, lid van het College van Bestuur van het VISTA college, piept en kraakt het niet in Limburg. Wel is de coronacrisis voelbaar binnen het onderwijs, zegt hij tegen L1 Radio.

Onderling contact
"Leerlingen krijgen momenteel minder praktijklessen. Ze krijgen afstandsonderwijs en daar hebben ze niet voor gekozen toen ze begonnen met de opleiding", vertelt Meijer. Volgens hem is het voor een leerling niet altijd makkelijk om vanuit thuis lessen te volgen. "Gezien de thuissituatie kan dat moeilijk zijn. Daarbij zijn studenten op een leeftijd dat ze contact met elkaar willen hebben. Door bijvoorbeeld samen aan opdrachten te werken."

Stage
Wie denkt dat het coronavirus een stokje zou steken voor de stages van de leerlingen, heeft het goed mis. De meeste scholieren kunnen in deze coronatijd gewoon stagelopen, laat Meijer weten. "Vooral stages in de zorg zijn gewild. En als stages niet doorgaan, worden ze verplaatst." Wel waarschuwt hij dat stages niet constant verplaatst kunnen worden. Dan komen scholieren wel in de problemen.

Lees ook: Coronavirus geen probleem voor mbo-stagiaires in Limburg

Als het kabinet besluit om scholen te sluiten dan zou dat dramatisch zijn, zegt Meijer. "Dat zou betekenen dat er helemaal geen praktijklessen zijn en die krijg je niet zo makkelijk ingehaald”, legt Meijer uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen