Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona verpest carnaval: geen prins in Hoensbroek

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 20:07

Hoensbroek krijgt in 2021 geen Stadsprins. Het CCH, Comite Carnavalsviering Hoensbroek, concludeert dat het vanwege het coronavirus niet mogelijk is om een volwaardig seizoen te organiseren.

Ook de traditionele start van het carnavalsseizoen op de 11e van de 11e met het Breuker Vastelaoves Leedjeskonkoer gaat dit jaar niet door.

Drastisch
Het is voor het eerst dat een grote Limburgse stadscarnavalsvereniging, aangesloten bij de carnavalsbond SLV, zo'n drastische besluiten neemt. Over het doorgaan van de optochten en het traditionele Kowrenne op de donderdag voor de vastelaovend is nog geen besluit genomen.

Voorspelling
Het nieuwe vastelaovesmotto van Gebrook voor 2021 'Hiej hingk 't in de loch!', bekendgemaakt op carnavalszondag, krijgt door de besluiten een voorspellende waarde.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen