Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona verpest carnaval: geen prins in Hoensbroek

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 20:07

Hoensbroek krijgt in 2021 geen Stadsprins. Het CCH, Comite Carnavalsviering Hoensbroek, concludeert dat het vanwege het coronavirus niet mogelijk is om een volwaardig seizoen te organiseren.

Ook de traditionele start van het carnavalsseizoen op de 11e van de 11e met het Breuker Vastelaoves Leedjeskonkoer gaat dit jaar niet door.

Drastisch
Het is voor het eerst dat een grote Limburgse stadscarnavalsvereniging, aangesloten bij de carnavalsbond SLV, zo'n drastische besluiten neemt. Over het doorgaan van de optochten en het traditionele Kowrenne op de donderdag voor de vastelaovend is nog geen besluit genomen.

Voorspelling
Het nieuwe vastelaovesmotto van Gebrook voor 2021 'Hiej hingk 't in de loch!', bekendgemaakt op carnavalszondag, krijgt door de besluiten een voorspellende waarde.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen