Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona-uitbraak bij verzorgingstehuis Elsloo

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 12:39

Bij verzorgingstehuis Aelserhof in Elsloo heeft een corona-uitbraak onder bewoners en het personeel plaatsgevonden. Twaalf bewoners, zes medewerkers en één vrijwilliger zijn positief getest.

Daarnaast is één bewoner die positief getest was overleden, zo laat een woordvoerder van zorginstelling Vivantes weten.

Uitbraak voorkomen
De senioren die het virus onder de leden hebben, zijn in isolatie geplaatst. De andere bewoners moeten preventief in quarantaine. "Medewerkers met klachten blijven thuis", zegt de woordvoerder. "Het heeft zich beperkt tot één afdeling. We hopen dat we hiermee - in combinatie met de overige hygiënemaatregelen - verdere uitbraak kunnen voorkomen."

Bron
De bron van de besmettingshaard is nog niet zeker. Volgens de woordvoerder zijn er drie scenario's. "De bron zal een medewerker, vrijwilliger of bezoeker zijn. We kunnen niet met zekerheid één persoon daarin als absolute bron zien", zegt hij. "We hebben op dit moment een duidelijk beeld van wie er wel of niet positief getest is."

Vaccinaties
Net als bij andere zorginstellingen in het land is bij Vivantes nog niet iedereen gevaccineerd, zo zegt de woordvoerder. "Nog geen enkele bewoner binnen Vivantes heeft die tweede prik gehad. Dat geldt ook voor de meeste medewerkers. Dus nog niemand is beschermd", zegt hij.

Bezoek
Ondanks de besmettingen blijft bezoek mogelijk. "Op voorwaarde dat dit twee personen uit hetzelfde huishouden zijn en niemand in dat huishouden klachten heeft of in contact is geweest met iemand met klachten", aldus de woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen