Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona-uitbraak bij verzorgingstehuis Elsloo

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 12:39

Bij verzorgingstehuis Aelserhof in Elsloo heeft een corona-uitbraak onder bewoners en het personeel plaatsgevonden. Twaalf bewoners, zes medewerkers en één vrijwilliger zijn positief getest.

Daarnaast is één bewoner die positief getest was overleden, zo laat een woordvoerder van zorginstelling Vivantes weten.

Uitbraak voorkomen
De senioren die het virus onder de leden hebben, zijn in isolatie geplaatst. De andere bewoners moeten preventief in quarantaine. "Medewerkers met klachten blijven thuis", zegt de woordvoerder. "Het heeft zich beperkt tot één afdeling. We hopen dat we hiermee - in combinatie met de overige hygiënemaatregelen - verdere uitbraak kunnen voorkomen."

Bron
De bron van de besmettingshaard is nog niet zeker. Volgens de woordvoerder zijn er drie scenario's. "De bron zal een medewerker, vrijwilliger of bezoeker zijn. We kunnen niet met zekerheid één persoon daarin als absolute bron zien", zegt hij. "We hebben op dit moment een duidelijk beeld van wie er wel of niet positief getest is."

Vaccinaties
Net als bij andere zorginstellingen in het land is bij Vivantes nog niet iedereen gevaccineerd, zo zegt de woordvoerder. "Nog geen enkele bewoner binnen Vivantes heeft die tweede prik gehad. Dat geldt ook voor de meeste medewerkers. Dus nog niemand is beschermd", zegt hij.

Bezoek
Ondanks de besmettingen blijft bezoek mogelijk. "Op voorwaarde dat dit twee personen uit hetzelfde huishouden zijn en niemand in dat huishouden klachten heeft of in contact is geweest met iemand met klachten", aldus de woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen