Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona-uitbraak bezorgt BAL reglementaire nederlaag

Geplaatst opwoensdag 19 januari 2022 - 13:24

Basketbal Academie Limburg (BAL) heeft last van een corona-uitbraak. Daardoor kan de basketbalclub uit Weert geen representatief team opstellen tegen Donar Groningen en wordt het duel afgelast.

Doordat BAL de wedstrijd niet kan spelen, krijgt het een reglementaire 20-0 nederlaag aan de broek.

Omikron
BAL heeft last van coronabesmettingen die zijn ontstaan door de omikronvariant van het coronavirus. Na de wedstrijden tegen Apollo Amsterdam en Heroes Den Bosch werden meerdere spelers positief getest, zegt de club. Daardoor is de selectie dusdanig uitgedund dat er geen representatief team kan beginnen aan het duel tegen Donar, dat donderdagavond op het programma staat.

In de BNXT League, de competitie met Nederlandse en Belgische ploegen, mogen wedstrijden niet worden verplaatst vanwege het gebrek aan speeldagen. Daardoor verliest BAL nu op reglementaire wijze.

Vier
De coach van BAL, Radenko Varagic, zegt dat het eenvoudige keuze was om niet te spelen. “Het is zuur om op deze manier te verliezen, maar als je slechts de beschikking hebt over vier fitte spelers, dan is de keuze ook weer heel makkelijk.”

Bemmel
Op 30 januari staat de volgende wedstrijd op het programma voor BAL, dat nog strijdt om een plekje bij de vijf beste ploegen van Nederland. Dan treffen de Weerter basketballers Yoast United als tegenstander in Bemmel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen