Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: twee keer zoveel klachten over jeugdoverlast

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 16:21

Het aantal meldingen van jeugdoverlast in Limburg lag in de afgelopen maand bijna twee keer zo hoog als in april 2019.

Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Luidruchtig of baldadig
Limburgers deden in april 2019 in totaal 377 keer hun beklag over luidruchtige of baldadige jongeren, in april dit jaar kwamen er bij de Limburgse politie 737 meldingen binnen, een stijging van 95,5 procent.

Vervijfvoudiging
Met name in Venlo en Maastricht nam het aantal meldingen fors toe. In Venlo werd de politie 124 keer gebeld, tegen 57 meldingen vorig jaar. In Maastricht was er bijna een verdrievoudiging, van 36 naar 99 meldingen. Verhoudingsgewijs steeg het aantal klachten in Roermond het hardst: van 9 meldingen een jaar geleden, naar 48 nu. Dat is meer dan vijf keer zoveel.

Thuiszitters klagen
Volgens de politie ligt de stijging niet aan de jongeren zelf, maar aan de klagers. "We denken dat mensen die nu thuiszitten, meer zien en dus ook sneller overlast melden", zegt Mireille Beentjes van de landelijke politie.

Relatief laag
De stijging is in Limburg nog relatief laag. In Drenthe kwamen er bijna drie keer zo veel meldingen binnen als een jaar geleden. Absoluut koploper met klagen over de jeugd is Noord-Holland, waar in april 1800 boze telefoontjes binnenkwamen bij de politie.

In totaal werd er in Nederland in april zo'n 17.000 keer geklaagd over jeugdoverlast, ruim 10.000 keer meer dan een jaar geleden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen