Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: twee keer zoveel klachten over jeugdoverlast

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 16:21

Het aantal meldingen van jeugdoverlast in Limburg lag in de afgelopen maand bijna twee keer zo hoog als in april 2019.

Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Luidruchtig of baldadig
Limburgers deden in april 2019 in totaal 377 keer hun beklag over luidruchtige of baldadige jongeren, in april dit jaar kwamen er bij de Limburgse politie 737 meldingen binnen, een stijging van 95,5 procent.

Vervijfvoudiging
Met name in Venlo en Maastricht nam het aantal meldingen fors toe. In Venlo werd de politie 124 keer gebeld, tegen 57 meldingen vorig jaar. In Maastricht was er bijna een verdrievoudiging, van 36 naar 99 meldingen. Verhoudingsgewijs steeg het aantal klachten in Roermond het hardst: van 9 meldingen een jaar geleden, naar 48 nu. Dat is meer dan vijf keer zoveel.

Thuiszitters klagen
Volgens de politie ligt de stijging niet aan de jongeren zelf, maar aan de klagers. "We denken dat mensen die nu thuiszitten, meer zien en dus ook sneller overlast melden", zegt Mireille Beentjes van de landelijke politie.

Relatief laag
De stijging is in Limburg nog relatief laag. In Drenthe kwamen er bijna drie keer zo veel meldingen binnen als een jaar geleden. Absoluut koploper met klagen over de jeugd is Noord-Holland, waar in april 1800 boze telefoontjes binnenkwamen bij de politie.

In totaal werd er in Nederland in april zo'n 17.000 keer geklaagd over jeugdoverlast, ruim 10.000 keer meer dan een jaar geleden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen