Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: slechts één besmetting, geen doden of opnames

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 21:45

Er zijn geen nieuwe sterfgevallen of ziekenhuisopnames in Limburg die te wijten zijn aan het coronavirus. Slechts één persoon werd positief getest op het virus.

Dat blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD'en.

Coronacijfers 26 jun 2020
Beeld: 1Limburg

Lees je dit bericht op je telefoon, klik dan hier voor de regiomonitor.

kop
De cijfers laten al enige tijd zien dat het coronavirus in onze provincie onder controle is. Donderdag werd het eerste sterfgeval sinds vijf dagen gerapporteerd. Ook het aantal ziekenhuisopnames valt mee. En ondanks dat er meer getest wordt dan voorheen, wordt er nog maar een enkeling positief getest.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 26 juni

Een beeld dat ook door GGD-arts Christian Hoebe wordt beaamd. "Het aantal mensen dat besmet is in Limburg is nu tot onder de 1 procent gedaald. "We hebben zelfs dagen gehad dat er in de teststraten in Urmond en Blerick nul procent positief getesten waren." Dat was nog niet eerder voorgekomen.

Lees ook: GGD-arts: 'Veel verder versoepelen kunnen we niet'

Landelijke cijfers
Het aantal doden door het coronavirus is met 3 gestegen, naar 6103. Daarnaast zijn 6 mensen in een ziekenhuis opgenomen. Het totale aantal ziekenhuisopnames sinds het begin van de uitbraak bedraagt nu 11.868.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is het coronavirus vastgesteld bij nog eens 96 mensen. Dat aantal is daardoor gestegen tot net iets boven de 50.000.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen