Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in Roermondse gevangenis: negen medewerkers thuis

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2020 - 17:43

De gevangenis in Roermond is getroffen door het coronavirus. Eén medewerker is positief getest op het virus en acht collega's zitten uit voorzorg thuis.

Dat bevestigt woordvoerder Robert Meijer tegenover L1.

Lees ook: Onrust in gevangenis Roermond: bewaker besmet met corona

Quarantaine in cel
Meijer laat weten dat er ook vier gevangenen in quarantaine zijn geplaatst in hun eigen cel. "Op advies van de GGD. Ze verblijven hier nog zes dagen en krijgen een individueel programma aangeboden. De medische dienst van de inrichting monitort de gedetineerden op klachten", vertelt de gevangeniswoordvoerder.

Gevangene getest
Eén van de vier gevangenen had lichte klachten en is ook getest, maar volgens Meijer is de uitslag van die test nog niet bekend. Het is overigens niet voor het eerst dat de Roermondse bajes geconfronteerd wordt met een coronabesmetting binnen het personeel. Tijdens de eerste coronagolf werd er ook een medewerkster getroffen door het virus.

Lees ook: Corona in vrouwengevangenis: 40 vrouwen in quarantaine

Veertig vrouwen
Ook in een andere Limburgse gevangenis liet corona onlangs zijn gezicht zien. Begin deze maand werden een gevangene en een medewerker van de vrouwengevangenis in Ter Peel positief getest. Als gevolg daarvan moesten liefst veertig vrouwelijke gevangenen in quarantaine.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen