Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in Norbertushof: zorgcentra scherpen regels aan

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2020 - 20:45

Zorginstellingen in Limburg nemen allemaal strenge maatregelen om te voorkomen dat het coronavirus verder om zich heen grijpt bij de vaak kwetsbare bewoners.

Vrijdag werd het virus vastgesteld bij een bewoner van zorgcentrum Norbertushof in Gennep.

Maatregelen
Zorginstelling Pantein heeft medebewoners en personeel van de besmetting op de hoogte gesteld, en maatregelen genomen om verdere besmettingen te voorkomen. Bij de zorgcentra van Pantein geldt inmiddels de regel dat bezoekers nog maar één gast tegelijkertijd mag ontvangen.

Restaurants dicht
Dat geldt bijvoorbeeld ook bij Envida, met zorgcentra in Maastricht en omgeving. Daar moet het bezoek op de kamer van de bewoner blijven. Ook schrapt Envida de dagverzorging- en behandeling, en zijn de restaurants dicht. Diezelfde regels gelden ook voor Levanto, dat in Maastricht een pand deelt met Envida. Het maximum van één bezoeker per dag geldt bijvoorbeeld ook voor Proteion, Mondriaan en Sevagram. Die laatste houdt de deur bovendien dicht voor kinderen jonger dan 5 jaar.

Lees ook: Veertien nieuwe coronapatiënten in Limburg: totaal nu 67

Weigeren
Zorggroep Cicero staat dagelijks twee bezoekers per bewoner toe. Bij Vincent van Gogh in Venray is er geen maximum, maar laat de GGZ-kliniek wel weten dat vanwege het coronarisico bezoek geweigerd kan worden.

Zuyderland
Bij de verzorgingstehuizen van Zuyderland zijn bezoekers de komende weken helemaal niet welkom. Bij twee huizen van Zuyderland, Hoogstaete in Sittard en Glana in Geleen, is het coronavirus vastgesteld. Een bejaarde bewoner van Hoogstaete overleed aan de ziekte die het virus veroorzaakte.

Lees hier alles over het coronavirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen