Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: nog geen tweede golf in Limburg

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2020 - 15:44

Met zes nieuwe besmettingen de afgelopen week, is het coronavirus in Limburg nog niet aan een nieuwe opmars begonnen.

In totaal zijn er sinds de pandemie Nederland bereikte, ten minste 4883 provinciegenoten die het virus onder de leden hebben gehad. Dat blijkt uit de Coronamonitor van de GGD's en het RIVM.

Dode
Het dodental in deze provincie staat nu op 750, één meer dan op de laatste peildatum op 14 juli. Het slachtoffer is afkomstig uit de gemeente Leudal. Voor wat betreft het aantal ziekenhuisopnames lijkt er een correctie doorgevoerd. Het aantal Limburgers dat in het ziekenhuis is opgenomen met covid-19 is bijgesteld naar 1561, één minder dan vorige week.

Regionale uitbraken
In Limburg is dus geen sprake van een lokale uitbraak, zoals die er de afgelopen week wel waren in Hillegom en het Zeeuwse Goes. In Hillegom blijkt een café de besmettingshaard waardoor 19 mensen corona onder de leden kregen. In Goes sloeg het virus toe op twee verschillende feestjes.

Landelijke stijging
Landelijk steeg het aantal besmettingen met 987 gevallen, een forse stijging ten opzichte van de 534 nieuwe gevallen een week geleden. Het ministerie van Volksgezondheid roept op om alert te zijn, en kondigt alvast aan dat er 'eventueel regionaal passende maatregelen kunnen worden genomen.'

Zorgen
De Limburgse gezondheidsdiensten houden er serieus rekening mee dat in de komende weken ook in Limburg nieuwe uitbraken van het coronavirus zullen zijn. Reden voor die zorg is dat mensen zich minder strikt aan de coronamaatregelen houden, en mogelijk het virus meenemen van bijvoorbeeld een vakantiebestemming.

Lees ook: 'Gebruik van mondkapjes graag Europees afstemmen'

Tests
In de teststraten van de twee Limburgse GGD's hebben zich de afgelopen week in totaal 3050 mensen laten testen. Veruit de meesten, 2588, deden dat in Urmond, waar bij het Van der Valk-hotel de Zuid-Limburgse teststraat is ingericht. Bij de Noord-Limburgse teststraat in Venlo kwamen zo'n 1600 mensen langs.

Besmettingsgraad
Sinds de teststraten begin juni open gingen, hebben zich in totaal meer dan 23.000 Limburgers zich laten testen. Daarvan bleken er 135 inderdaad besmet met het coronavirus, wat neerkomt op een besmettingsgraad van nog geen 0,6 procent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen