Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona nekt de Sint: eerste intocht in Limburg afgeblazen

Geplaatst opwoensdag 2 september 2020 - 8:05

Stichting Sint Nicolaascomité Neerbeek heeft besloten om de intocht van de goedheiligman dit jaar te schrappen vanwege de coronacrisis.

Het is daarmee voor zover bekend de eerste organisatie in onze provincie die bekendmaakt dat de intocht niet doorgaat vanwege de coronacrisis.

Nog nooit eerder in Neerbeek
"In de lange geschiedenis van het Sint Nicolaascomité Neerbeek is het nog nooit voorgekomen dat we een jaar de intocht van Sinterklaas met de daaraan gekoppelde familiedag moesten annuleren", vertelt voorzitter Peter Laven van het comité. "Helaas zal dat dit jaar voor het eerst wel het geval zijn."

Afstand in zaal
Het comité heeft lang moeten nadenken om een streep te zetten door het kinderfeest. Het evenement kan geen doorgang vinden op basis van de coronamaatregelen, vindt de stichting. "Wij kunnen in een zaal vol met kinderen en daarbij ook nog de aanwezigheid van vele ouders de anderhalvemetermaatregel niet waarborgen."

Volgend jaar beter
Het comité heeft de Sint ook gevraagd naar zijn mening. "De Sint, die onder de zogenoemde risicogroep valt, vindt het een wijs besluit en heeft al toegezegd in 2021 de kinderen van Neerbeek zeker weer een bezoek te brengen."

Lees ook: Hij komt, hij komt... of toch niet?

Veel onzekerheid
Uit een rondgang van L1 vorige week blijkt dat veel organisaties van intochten de komende weken de knoop willen doorhakken. Op 14 november is de landelijke intocht van de goedheiligman. Of die doorgaat, en zo ja hoe en waar, is ook niet bekend.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen