Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona nagenoeg uitgewoed in Limburg?

Geplaatst opzondag 28 juni 2020 - 17:07

Sinds vrijdag is er in Limburg één persoon besmet geraakt met corona. Verder zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld als gevolg van het virus.

Dat blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD's. Zaterdag waren de cijfers voor onze provincie ongewijzigd ten opzichte van vrijdag.

afb1coronacijfers28juni

Lees je dit bericht op je telefoon, klik dan hier voor de regiomonitor.

Uitgewoed?
De laatste tijd komen er nog maar mondjesmaat besmettingen bij in onze provincie, hoewel er volop getest wordt onder mensen met (lichte) klachten. Afgelopen donderdag werd een nieuw sterfgeval gemeld; dat was voor het eerst in vijf dagen. Ook worden er nauwelijks meer nieuwe mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 28 juni

Landelijke cijfers
Landelijk is het aantal doden door het coronavirus ongewijzigd gebleven ten opzichte van zaterdag: 6105. Daarnaast zijn er drie besmette mensen in een ziekenhuis opgenomen.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is het coronavirus het afgelopen etmaal vastgesteld bij nog eens 74 mensen. Dat aantal is daardoor gestegen tot 50.147.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen