Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: Limburg wijkt af van landelijke trend

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 15:42

De Limburgse coronacijfers wijken woensdag af van het landelijk gemiddelde.

Is in de rest van Nederland vooral een daling te zien van het aantal ziekenhuisopnames, besmettingen en overlijdens, in Limburg is daar woensdag nog geen sprake van.

Groei
Op alle drie de vlakken is nog altijd een gestage groei te zien. In de laatste 24 uur zijn er 93 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Limburg. Er zijn 24 doden sinds dinsdag gemeld en 55 Limburgers zijn de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen met corona-gerelateerde klachten.

Boodschap
Dit beeld druist in tegen de boodschap die de voorzitter van de ic-vereniging Diederik Gommers woensdagochtend voor de Tweede Kamer heeft. Hij ziet dat het aantal patiënten dat op de intensive care wordt opgenomen “ongelooflijk snel afneemt”. Gommers is opgelucht, maar waarschuwt om vooral de teugels nog niet te laten vieren.

Cijfers
Hieronder de belangrijkste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de twee Limburgse GGD's van woensdag.

Coronacijfers 8-4
Foto: L1

Ziekenhuisopnames
In de ziekenhuizen zijn tot 10:00 uur woensdagochtend zeker 1.140 Limburgse coronapatiënten opgenomen (geweest). Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten zal op dit moment in werkelijkheid al hoger liggen dan hier gemeld wordt, omdat er een vertraging zit tussen de daadwerkelijke opnames en het doorgeven van deze cijfers door het ziekenhuis aan de GGD en het RIVM. De cijfers worden in de komende dagen gecorrigeerd.

Besmettingen
Ook het aantal besmettingen ligt veel hoger dan het RIVM meldt. Dat heeft ermee te maken dat alleen zorgpersoneel, ernstig zieken en mensen in de risicogroepen worden getest. Alleen de uitslagen van deze testen worden meegenomen in de officiële cijfers. Dus veel mensen die besmet zijn (geweest) met het besmettelijke longvirus worden hierin niet meegenomen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen