Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: Limburg voor derde week op rij het zwaarst getroffen

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 16:29

Limburg had de afgelopen week relatief gezien de meeste coronabesmettingen van heel Nederland. Voor de derde week op rij wordt onze provincie het hardst getroffen.

Dat blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD'en en het RIVM.

Besmettingen en sterftecijfer
Met 225,66 besmettingen per 100.000 inwoners laat Limburg Brabant (196,18) en Friesland (176,78) ruim achter zich. Het sterftecijfer in Limburg ligt met 3,4 doden per 100.000 inwoners ook hoog. Alleen in Zeeland is dit hoger met 3,85 sterfgevallen per 100.000 inwoners.

Noord- en Midden-Limburg
De gemeente Nederweert werd relatief het zwaarst getroffen. Met 399,48 besmettingen per 100.000 inwoners blijft de plattelandsgemeente Venray (371,53), Roerdalen (301,38) en Roermond (298,69) voor. Opvallend is dat de volledige top tien uit Noord- en Midden-Limburgse gemeenten bestaat. De eerste Zuid-Limburgse gemeente is op de twaalfde plek terug te vinden: Stein met 240 besmettingen per 100.000 inwoners.

Totaalcijfers Limburg
De afgelopen zeven dagen zijn er in Limburg 2521 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat is lager dan vorige week. Toen werden 3115 nieuwe besmettingen gemeld. Het totaal aantal besmettingen is opgelopen tot 64.051. De afgelopen week is het aantal Limburgers dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis met 25 gestegen naar 2135. Verder vielen er 38 doden te betreuren. In Limburg heeft het coronavirus nu minstens 1308 mensen het leven gekost.

Lees ook: Corona: Limburg voor derde week op rij het zwaarst getroffen

Gestage daling
Het RIVM heeft het afgelopen etmaal 3592 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er minder dan gemiddeld in de afgelopen week, maar iets meer dan maandag. Toen noteerde het instituut 3280 nieuwe besmettingen, het laagste aantal sinds eind september.

In de afgelopen zeven dagen zijn in totaal 28.628 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 4090 positieve tests per etmaal. Dit cijfer daalt al sinds 22 december gestaag.

Miljoen
Het aantal vastgestelde besmettingen in Nederland nadert het miljoen. Sinds het begin van de uitbraak, eind februari vorig jaar, zijn 985.255 Nederlanders positief getest. Zeker 22.559 mensen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Bij het RIVM zijn 14.108 sterfgevallen gemeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen