Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in Limburg: 'Grote piek moet nog komen'

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 18:28

De grote piek van het aantal opgenomen coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen moet nog komen, verwacht GGD-infectiearts Christian Hoebe.

"Dat is meer gebaseerd op wiskundige modellen dan op de huidige Limburgse cijfers", vertelt Hoebe van GGD Zuid-Limburg vrijdagavond in L1mburg Centraal.

Geen exponentiële groei
Het hoofd infectieziekte bestrijding van GGD Zuid-Limburg verwacht op basis van de modellen dat de komende maand het maximum aantal wordt bereikt. "Er is groei, maar die neemt af. Het is geen exponentiële groei meer." Vrijdag werd duidelijk dat tot dan toe in de Limburgse ziekenhuizen 911 coronapatiënten liggen of hebben gelegen.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 3 april

Video: L1

Ernst epidemie
De GGD richt zich met de cijfers nu meer op het aantal ziekenhuisopnames. "We kijken met name naar de verschillen per dag en wat de trend is." Volgens Hoebe zijn die cijfers stabieler dan bijvoorbeeld de cijfers van het aantal besmettingen. "Het zegt iets over de ernst van de epidemie. Maar het zijn nog steeds cumulatieve cijfers, want een derde van de patiënten die in het ziekenhuis lag, is weer thuis."

Het wordt volgens de infectie-arts de komende tijd erg spannend. "We zien dat de maatregelen werken, in de zin dat we daarmee de curve laten afvlakken. Het moet nog blijken of dat genoeg is."

Lees hier al het nieuws over het coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen