Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in Limburg: 'Grote piek moet nog komen'

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 18:28

De grote piek van het aantal opgenomen coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen moet nog komen, verwacht GGD-infectiearts Christian Hoebe.

"Dat is meer gebaseerd op wiskundige modellen dan op de huidige Limburgse cijfers", vertelt Hoebe van GGD Zuid-Limburg vrijdagavond in L1mburg Centraal.

Geen exponentiële groei
Het hoofd infectieziekte bestrijding van GGD Zuid-Limburg verwacht op basis van de modellen dat de komende maand het maximum aantal wordt bereikt. "Er is groei, maar die neemt af. Het is geen exponentiële groei meer." Vrijdag werd duidelijk dat tot dan toe in de Limburgse ziekenhuizen 911 coronapatiënten liggen of hebben gelegen.

Lees ook: Corona in Limburg: cijfers van 3 april

Video: L1

Ernst epidemie
De GGD richt zich met de cijfers nu meer op het aantal ziekenhuisopnames. "We kijken met name naar de verschillen per dag en wat de trend is." Volgens Hoebe zijn die cijfers stabieler dan bijvoorbeeld de cijfers van het aantal besmettingen. "Het zegt iets over de ernst van de epidemie. Maar het zijn nog steeds cumulatieve cijfers, want een derde van de patiënten die in het ziekenhuis lag, is weer thuis."

Het wordt volgens de infectie-arts de komende tijd erg spannend. "We zien dat de maatregelen werken, in de zin dat we daarmee de curve laten afvlakken. Het moet nog blijken of dat genoeg is."

Lees hier al het nieuws over het coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen