Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in Limburg: cijfers van 31 maart

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 15:16

Het aantal mensen dat in Limburg is overleden aan het coronavirus is opgelopen tot zeker 180. Inmiddels zijn ruim 525 Limburgers vanwege het virus opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Hierbij een overzicht van de belangrijkste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD dinsdag naar buiten hebben gebracht.

Overleden
De grafiek laat de overleden personen zien van wie voor hun dood is vastgesteld dat ze het coronavirus droegen. Er zijn meer mensen overleden met het coronavirus, maar als ze niet getest zijn komen ze niet in de statistieken.

Besmettingen
Het aantal besmettingen is groter dan de grafieken laten zien. Omdat alleen ernstig zieken en zorgpersoneel worden getest, komen veel mensen met het coronavirus niet in de officiële cijfers van het RIVM. De grafieken geven wel een beeld van een dalende of stijgende de trend.


coronacijfers 31 mrt 2020
Cijfers: RIVM en GGD

* de grafiek laat de overleden personen zien van wie voor hun dood is vastgesteld dat ze besmet waren met het coronavirus. Er zijn zeer waarschijnlijk meer mensen overleden met het coronavirus, maar als ze niet getest zijn, komen ze niet in de statistieken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen