Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in Limburg: cijfers van 30 maart

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 15:15

Het aantal mensen dat in Limburg is overleden aan het coronavirus is opgelopen tot zeker 150. Inmiddels zijn ruim 1.300 Limburgers positief getest op het virus.

Hierbij een overzicht van de belangrijkste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD maandag naar buiten hebben gebracht.

Overleden
De grafiek laat de overleden personen zien van wie voor hun dood is vastgesteld dat ze het coronavirus droegen. Er zijn meer mensen overleden met het coronavirus, maar als ze niet getest zijn komen ze niet in de statistieken.

Besmettingen
Het aantal besmettingen is groter dan de grafieken laten zien. Omdat alleen ernstig zieken en zorgpersoneel worden getest, komen veel mensen met het coronavirus niet in de officiële cijfers van het RIVM. De grafieken geven wel een beeld van een dalende of stijgende de trend.

Relatieve cijfers per provincie

grafiek-provincies
Template credit: Flourish, bewerkt door Erik van Gameren (NRC)

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen