Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in Limburg: cijfers van 30 maart

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 15:15

Het aantal mensen dat in Limburg is overleden aan het coronavirus is opgelopen tot zeker 150. Inmiddels zijn ruim 1.300 Limburgers positief getest op het virus.

Hierbij een overzicht van de belangrijkste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD maandag naar buiten hebben gebracht.

Overleden
De grafiek laat de overleden personen zien van wie voor hun dood is vastgesteld dat ze het coronavirus droegen. Er zijn meer mensen overleden met het coronavirus, maar als ze niet getest zijn komen ze niet in de statistieken.

Besmettingen
Het aantal besmettingen is groter dan de grafieken laten zien. Omdat alleen ernstig zieken en zorgpersoneel worden getest, komen veel mensen met het coronavirus niet in de officiële cijfers van het RIVM. De grafieken geven wel een beeld van een dalende of stijgende de trend.

Relatieve cijfers per provincie

grafiek-provincies
Template credit: Flourish, bewerkt door Erik van Gameren (NRC)

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen