Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in Limburg: cijfers van 2 april

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 14:58

Er zijn inmiddels zeker 223 Limburgers overleden aan het coronavirus. Minstens 828 inwoners van onze provincie zijn in het ziekenhuis opgenomen, of hebben daar gelegen met coronaverschijnselen.

In totaal werden er in Limburg zeker 1.598 mensen positief getest. Dat zijn er 85 meer dan woensdag bekend was. Hierbij de belangrijkste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag naar buiten heeft gebracht.

Overleden
In de grafiek zien we het aantal personen dat is overleden aan het coronavirus en waarbij voor hun dood officieel was vastgesteld dat ze besmet waren met dit virus. Er overlijden vermoedelijk meer mensen aan het coronavirus, maar als ze niet getest zijn, worden ze niet in de statistieken meegenomen.

coronacijfers 2 apr 2020
Cijfers: RIVM en GGD

Ziekenhuisopnames
In totaal zijn inmiddels zeker 828 Limburgse coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Er zit vertraging tussen de daadwerkelijke opnames en het doorgeven van deze cijfers door het ziekenhuis aan de GGD. Daardoor lijkt het alsof er de laatste dagen minder mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Deze cijfers worden in de komende dagen gecorrigeerd.

Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten ligt op dit moment dus al hoger dan hier gemeld.

Besmettingen
Het aantal besmettingen is veel groter dan de grafieken laten zien. Alleen ernstig zieken, mensen in de risicogroepen en zorgpersoneel worden getest. Daardoor komen veel mensen die besmet zijn (geweest) met het virus niet in de officiële cijfers van het RIVM. De grafieken geven wel een beeld van een dalende of stijgende trend.

Het verhaal achter de coronacijfers

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen