Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in Limburg: aantal besmettingen stijgt weer

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 16:03

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen week toegenomen. De afgelopen zeven dagen zijn 2071 Limburgers positief getest. De week daarvoor waren dat 1675.

Dat blijkt uit cijfers van het het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Relatief
Net als vorige week is Limburg niet de zwaarst getroffen provincie. Met 185,33 besmettingen per 100.000 inwoners staat onze provincie op de vijfde plek achter Noord-Holland, Noord-Brabant, Friesland en Groningen.

Bergen
De gemeente Bergen werd afgelopen week relatief het zwaarst getroffen. Met 374,47 besmettingen per 100.000 inwoners blijft Maasgouw de gemeenten Leudal (312,01) en Roerdalen (286) voor. Landgraaf (277,65) en Horst aan de Maas (266,30) volgen op afstand.

Limburgse cijfers
Het totaal aantal besmettingen in Limburg is met 2071 opgelopen tot 70.173. De afgelopen week is het aantal Limburgers dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis met 24 gestegen naar 2690. Daarnaast zijn er 27 personen overleden aan de gevolgen van het virus. In de provincie heeft Covid-19 nu minstens 1408 mensen het leven gekost.

Versoepelingen
Landelijk gezien registreerde het RIVM in de afgelopen week 29.977 positieve testresultaten, 19 procent meer dan de week daarvoor. De cijfers verschijnen slechts enkele uren voordat het kabinet naar verwachting diverse versoepelingen van de coronamaatregelen zal bekendmaken.

Kwetsbare positie
Het RIVM stelt vast dat Nederland in 'een kwetsbare positie' zit. "Bij te snelle versoepelingen zal het aantal besmettingen, en daarmee het aantal ziekenhuisopnames, weer toenemen", waarschuwt het instituut.

Heropening scholen
In de afgelopen week hebben 263.291 mensen zich laten testen op het virus, liefst 38 procent meer dan een week eerder. Van die mensen kreeg 9,8 procent een positief testresultaat. Een week eerder was 11,5 procent van alle testen positief. De toename was relatief het grootst onder kinderen van 0 tot 12 jaar. "Dit hangt mogelijk samen met de heropening van de basisscholen en kinderdagverblijven twee weken eerder, in combinatie met het verscherpte testbeleid: ook bij lichte klachten moeten deze kinderen zich laten testen", verklaart het RIVM.

In absolute aantallen telt de jongste leeftijdsgroep wel nog altijd het laagste aantal coronabesmettingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen