Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona gooit roet in het eten bij BBQ-kampioenschap

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 9:57

Het Limburgs Barbecue Kampioenschap in Geleen gaat niet door.

Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen gaat de grillwedstrijd op zondag 26 april niet door.

Datum
"We zijn op zoek naar een andere datum in augustus of september", laat een woordvoerder van de organisatie, Centrummanagement Geleen, weten. "En anders verplaatsen we het evenement naar 2021."

Demonstraties
Het Limburgs Barbecue Kampioenschap zou plaatsvinden voor het Geleense raadhuis. Naast de wedstrijd stonden ook demonstraties en workshops gepland.

Lees ook: Limburgs Barbecue Kampioenschap strijkt neer in Geleen

Barbecuewereldkampioen
Of het kampioenschap in de nazomer kan plaatsvinden hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en onder andere de beschikbaarheid van sterrenkoks en juryleden. Barbecuewereldkampioen Jord Althuizen is voorzitter van die jury.

Inschrijfgeld
Tien kandidaten hadden zich aangemeld voor het kampioenschap. "Dat waren er meer geweest, als het coronavirus er niet was", stelt de zegsman. "We hebben gemerkt dat mensen zich niet opgeven, omdat ze zelf de ontwikkelingen rond corona afwachten." De aangemelde deelnemers krijgen hun inschrijfgeld terug.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen