Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in gevangenis: 84 gedetineerden in quarantaine

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2021 - 11:57

Een groot deel van de gedetineerden in de Roermondse gevangenis is in quarantaine geplaatst, nadat drie gevangenen positief zijn getest op corona.

Dat bevestigt woordvoerder Robert Meijer tegenover L1. Meijer laat weten dat 84 van de 240 gevangenen in quarantaine zit in de eigen cel. Van de drie positief geteste gedetineerden ligt er een in het ziekenhuis.

Cel
Naar aanleiding van een bron- en contactonderzoek besloot de gevangenis dinsdag 24 gedetineerden van één afdeling in quarantaine te plaatsen. Woensdag werden van een andere afdeling 60 mannen in quarantaine geplaatst in hun eigen cel.

Lees ook: Corona in Roermondse gevangenis: negen medewerkers thuis

Douchen niet mogelijk
Dat heeft gevolgen voor de dagprogramma's van de bajesklanten. Bezoek mogen ze niet ontvangen, sport is niet mogelijk en gebruik maken van de douche kan ook niet. "De gedetineerden moeten zich in hun cel persoonlijk verzorgen. Dat heeft te maken met de verspreiding van het virus. Luchten en bellen kan wel nog", legt de gevangeniswoordvoerder uit. In principe gelden deze regels voor tien dagen.

Wachten op uitslag
Het is niet de eerste keer dat de penitentiaire inrichting wordt getroffen door Covid-19. In oktober en tijdens de eerste coronagolf werd de gevangenis al geconfronteerd met besmettingen van het personeel. "Ook nu zit een aantal medewerkers thuis in afwachting van een testuitslag", zegt Meijer.

In de gevangenissen in Sittard en in Evertsoord zijn op dit moment geen besmettingen onder gedetineerden.

Lees ook: Onrust in gevangenis Roermond: bewaker besmet met corona

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen