Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona in gevangenis: 84 gedetineerden in quarantaine

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2021 - 11:57

Een groot deel van de gedetineerden in de Roermondse gevangenis is in quarantaine geplaatst, nadat drie gevangenen positief zijn getest op corona.

Dat bevestigt woordvoerder Robert Meijer tegenover L1. Meijer laat weten dat 84 van de 240 gevangenen in quarantaine zit in de eigen cel. Van de drie positief geteste gedetineerden ligt er een in het ziekenhuis.

Cel
Naar aanleiding van een bron- en contactonderzoek besloot de gevangenis dinsdag 24 gedetineerden van één afdeling in quarantaine te plaatsen. Woensdag werden van een andere afdeling 60 mannen in quarantaine geplaatst in hun eigen cel.

Lees ook: Corona in Roermondse gevangenis: negen medewerkers thuis

Douchen niet mogelijk
Dat heeft gevolgen voor de dagprogramma's van de bajesklanten. Bezoek mogen ze niet ontvangen, sport is niet mogelijk en gebruik maken van de douche kan ook niet. "De gedetineerden moeten zich in hun cel persoonlijk verzorgen. Dat heeft te maken met de verspreiding van het virus. Luchten en bellen kan wel nog", legt de gevangeniswoordvoerder uit. In principe gelden deze regels voor tien dagen.

Wachten op uitslag
Het is niet de eerste keer dat de penitentiaire inrichting wordt getroffen door Covid-19. In oktober en tijdens de eerste coronagolf werd de gevangenis al geconfronteerd met besmettingen van het personeel. "Ook nu zit een aantal medewerkers thuis in afwachting van een testuitslag", zegt Meijer.

In de gevangenissen in Sittard en in Evertsoord zijn op dit moment geen besmettingen onder gedetineerden.

Lees ook: Onrust in gevangenis Roermond: bewaker besmet met corona

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen