Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: geen nieuwe ziekenhuisopnamen en sterfgevallen

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2020 - 17:33

In Limburg zijn de afgelopen 24 uur geen meldingen binnengekomen van nieuwe ziekenhuisopnamen van coronapatiënten. Sinds woensdag zijn er ook geen nieuwe stergevallen gemeld.

Dat blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD'en.

coronacijfers 18 juli 2020
Beeld: 1Limburg

Lees je dit bericht op je telefoon, klik dan hier voor de regiomonitor.

Druk op de zorg
Het aantal mensen dat opgenomen is (geweest) met coronagerelateerde klachten blijft daardoor steken op 1.560. Het coronavirus heeft 747 Limburgers het leven gekost. Het is nu al de achtste dag op rij dat er geen nieuwe ziekenhuisopname in Limburg wordt gemeld. De druk op de zorg neemt daardoor steeds verder af.

Er zijn de afgelopen 24 uur zes nieuwe coronabesmettingen gemeld. In totaal zijn in onze provincie minstens 4.836 mensen positief getest op Covid-19.

Lees ook: Limburgers en Brabanders hebben vaker antistoffen in bloed

Landelijke cijfers
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 4 nieuwe meldingen gekregen over sterfgevallen door het coronavirus. Daarmee is het aantal overledenen van wie vaststaat dat ze waren besmet met het virus gestegen tot 6078. GGD'en hebben 3 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld van coronapatiënten. Over positieve testen kreeg het RIVM 132 meldingen binnen. Het virus is in totaal nu vastgesteld bij 49.319

Van de mensen die in Nederland aan het virus zijn bezweken, was bijna 90 procent ouder dan zeventig jaar. Van de jongere mensen die aan Covid-19 zijn overleden, leed bijna 70 procent aan een onderliggende aandoening, zoals diabetes, hart- en vaatziekten of een chronische longaandoening.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen