Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona drukt stempel op carnaval: geen stadsprins in Sittard

Geplaatst opzondag 16 januari 2022 - 14:17

Sittard krijgt dit jaar geen stadsprins. Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag.

Ondanks de versoepelingen denkt de vereniging dat een volwaardig vastelaovesseizoen niet mogelijk is. Daarom is besloten dat er geen prins wordt uitgeroepen.

Kanon van 't Balkon
De stadscarnavalsvereniging heeft besloten om het Kanon van 't Balkon onder voorbehoud door te laten gaan. De Marotte gaat er wel van uit dat het evenement in afgeslankte en alternatieve vorm zal plaatsvinden.

Lees ook: Ook Boètegewoeëne Boètezitting afgelast: 'Doet pijn'

Aangepast programma Maastricht
Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers liet zaterdag al weten dat er aan een aangepast programma voor de Maastrichtse carnaval wordt gewerkt. Een aantal grotere (binnen) evenementen schrapt de vereniging, maar verder is nog alles mogelijk. Ook het uitroepen van een stadsprins is nog een optie.

Alternatieven
Hoewel Kanon van 't Balkon in Sittard nog op de vastelaoveskalender staat, wordt de kans dat grootschalige carnavalsevenementen doorgaan steeds kleiner. Eerder deze week werd de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo vanwege de coronapandemie afgelast. En de organisatie van de Sjtasiefestasie in Roermond werkt ook aan een alternatieve vorm.

Lees ook: Organisatie Sjtasiefestasie broedt op alternatief evenement

Venlo heeft eerder de knoop al doorgehakt en besloten d optochten, prinsuitroepingen en recepties te schrappen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen