Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: Belastingdienst gul met uitstel in Limburg

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 6:00

Limburgse bedrijven maken verhoudingsgewijs het meeste gebruik van de mogelijkheid om belastinguitstel aan te vragen vanwege de coronacrisis.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Koploper
In Limburg hebben zo'n 12.240 bedrijven en bedrijfsvestigingen sinds het begin van de coronacrisis uitstel gekregen voor hun belastingen. Op een totaal van zo'n 88.000 bedrijven komt dat neer op bijna 14 procent van het totaal. Daarmee is Limburg koploper in Nederland.

Negen miljard
Landelijk is er in totaal zo'n 186.000 keer uitstel verleend, oftewel bij 12,3 procent van alle bedrijven. Het bedrag dat alle bedrijven samen nog uit hebben staan, is ruim 9 miljard euro.

Horeca
Dat de horeca zwaar getroffen is, blijkt ook uit deze cijfers. Meer dan een kwart van alle Limburgse cafés, restaurants en hotels maakt gebruik van de regeling. Daarnaast zijn het vooral de grotere bedrijven die hun belasting vooruit schuiven. ZZP'ers maken in Limburg, net als in de rest van Nederland, het minste gebruik van belastinguitstel.

Koplopers
Als je de cijfers op gemeenteniveau bekijkt, springen vooral Beek, Roermond en Maastricht er bovenuit. Daar kreeg meer dan 17 procent van alle bedrijven uitstel van de belastingdienst. In heel Nederland was er maar één gemeente waar het percentage ook zo hoog ligt, dat is Schiermonnikoog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen