Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona beëindigt bekerseizoen Groene Ster

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 23:36

De KNVB heeft besloten dat het bekertoernooi voor de nog deelnemende amateurclubs voorbij is. De voetbalbond nam dat besluit als gevolg van het coronavirus.

Dit tot grote teleurstelling van alles en iedereen bij Groene Ster uit Heerlen. De enig overgebleven Limburgse amateurclub in het bekertoernooi had zich, net als in de voorgaande jaren, verheugd op een succesvolle bekercampagne.

Teleurstelling
Groene Ster plaatste zich voor het hoofdtoernooi door Excelsior'31 uit te schakelen. In de volgende ronde zou UNA uit Veldhoven begin december de volgende tegenstander zijn. Dat duel werd eind oktober al uitgesteld en nu dus volledig afgelast.

"Dit is nog een extra grote domper in dit seizoen, nadat eerder al de competitie werd stopgezet. Uiteraard staat de gezondheid voorop. Maar voor ons als Groene Ster stonden wij voor het derde seizoen op rij in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi. Na Heerenveen, VVV en AZ Alkmaar waren wij dichtbij een volgende bekerkraker. Een enorme teleurstelling voor onze vereniging en supporters, maar uiteraard ook voor de spelers en staf. Deze wedstrijden zijn uniek om te spelen", is de eerste reactie van Groene Ster voorzitter Jos Op ‘t Eijnde. "Onbegrijpelijk dat er niet gedacht wordt in oplossingen om ons als amateurs toch in actie te laten komen, eventueel in het nieuwe jaar. Dit maakt opnieuw weer eens duidelijk hoe scheef de verhoudingen zijn tussen amateur en profvoetbal."

Financiële vergoeding
De amateurclubs die nog in het toernooi zaten krijgen financiële compensatie. Ook mogen zij sowieso meedoen aan het toernooi van volgend jaar, zo heeft de voetbalbond bekendgemaakt.

Profs
MVV zou begin december op bezoek gaan bij de amateurs van OFC. Nu die club uit Oostzaan uit het toernooi wordt gehaald, is de verwachting dat de Maastrichtenaren zonder te spelen een ronde verder gaan. Net als alle andere BVO's die tegen amateurs zouden spelen.

Coronatest
Wedstrijden tussen amateurclubs en teams uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie waren al voor onbepaalde tijd uitgesteld in verband met het coronavirus. Waar in het betaald voetbal met regelmaat op het virus wordt getest, is dat bij amateurs lastiger te regelen. De KNVB gaat woensdag meer uitleg geven over het besluit om in het bekertoernooi verder te gaan met alleen maar profclubs, waardoor het bekeravontuur voor 26 amateurclubs eindigt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen