Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona-ambulances de weg op

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 22:46

Speciale 'dedicated teams' die coronapatiënten helpen, gaan sinds donderdag op pad in Zuid-Limburg.

Dat doen ze in ambulances met een verpleegkundige en een chauffeur die een speciale uitrusting hebben om patiënten te kunnen helpen.

Comfortabel
Zo wordt er een speciaal overall gedragen en een masker. Het masker staat in contact met een kleine motor die op de rug gedragen wordt. Vanuit daar wordt er schone lucht richting het masker geblazen. Jeroen Gorris, teamleider van de ambulancepost in Sittard-Geleen, is blij met de nieuwe maskers. "Hierdoor kan ons personeel het langer volhouden. Ook kan de verpleegkundige meer handelingen verrichten en comfortabeler werken."

Video: L1

Chauffeur
Ook de chauffeur van de ambulance is uitgerust met beschermende kleding en een mondkapje, maar draagt niet het speciale masker. "De bedoeling is dat in eerste instantie de verpleegkundige alleen naar binnen gaat. Pas als deze hulp nodig heeft kan de chauffeur opgeroepen worden."

Frisse lucht
De speciale ambulances rijden rond in Zuid-Limburg; drie overdag, twee in de avond en twee in de nacht. Het is overigens niet de bedoeling dat deze teams alleen maar coronapatiënten ophalen. "Mocht er een calamiteit zijn, en dit team is in de buurt dan gaan ze gewoon."

Het speciale masker is ontwikkeld door Sitech op het terrein van Chemelot in Geleen. Het biedt geen extra bescherming maar wel verlichting in de vorm van frisse lucht.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen