Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona-afdeling voor dementerende ouderen in Venlo

Geplaatst opzaterdag 6 november 2021 - 12:20

De verpleeg- en thuiszorgorganisaties in Noord- en Midden-Limburg gaan een corona-afdeling voor dementerende ouderen openen in Venlo.

De organisaties willen de afdeling vanaf komende woensdag al gebruiken om voorbereid te zijn op mogelijk verder oplopende besmettingen.

Venlo
De corona-afdeling is een initiatief van verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties Proteion, Land van Horne en De Zorggroep. De organisaties hebben de afgelopen weken gekeken naar het snel opzetten van een ruimte voor het stijgende aantal coronapatiënten in de regio. Die locatie is gevonden bij het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP) in Venlo. Het IEP is gevestigd in hetzelfde gebouw als ziekenhuis VieCuri.

Opvangmogelijkheid
Volgens de organisaties is uit eerdere besmettingsgolven gebleken dat een opvangmogelijkheid hard nodig kan zijn voor cliënten die naar huis kunnen of vanwege een besmetting niet kunnen worden opgenomen in een verpleeghuis. "Daarnaast kunnen de ziekenhuizen ontlast worden omdat er een betere doorstroom is voor hun patiënten."

GGZ
Bij het IEP in Venlo werken normaal GGZ-organisatie Vincent van Gogh en De Zorggroep al samen aan zorg voor ouderen met dementie en onbegrepen gedrag. "Omdat de medewerkers bij het IEP al expertise hebben in de zorg van ouderen met dementie, is deze locatie geschikt bevonden om deze specifieke groep coronapatiënten op te vangen."

De organisaties benadrukken dat de afdeling gescheiden blijft van andere afdelingen in het ziekenhuis om "kruisbesmetting te voorkomen". "Ook worden er sluizen voor met corona besmette cliënten en voor medewerkers en leveranciers ingericht."

Reguliere locaties
Cliënten die momenteel verblijven bij het IEP worden overgeplaatst naar andere reguliere locaties. Vanaf 10 november wordt het IEP vervolgens gebruikt als corona-afdeling. Een woordvoerder kon niet zeggen hoeveel mensen kunnen worden opgevangen op de corona-afdeling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen