Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona-afdeling voor dementerende ouderen in Venlo

Geplaatst opzaterdag 6 november 2021 - 12:20

De verpleeg- en thuiszorgorganisaties in Noord- en Midden-Limburg gaan een corona-afdeling voor dementerende ouderen openen in Venlo.

De organisaties willen de afdeling vanaf komende woensdag al gebruiken om voorbereid te zijn op mogelijk verder oplopende besmettingen.

Venlo
De corona-afdeling is een initiatief van verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties Proteion, Land van Horne en De Zorggroep. De organisaties hebben de afgelopen weken gekeken naar het snel opzetten van een ruimte voor het stijgende aantal coronapatiënten in de regio. Die locatie is gevonden bij het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP) in Venlo. Het IEP is gevestigd in hetzelfde gebouw als ziekenhuis VieCuri.

Opvangmogelijkheid
Volgens de organisaties is uit eerdere besmettingsgolven gebleken dat een opvangmogelijkheid hard nodig kan zijn voor cliënten die naar huis kunnen of vanwege een besmetting niet kunnen worden opgenomen in een verpleeghuis. "Daarnaast kunnen de ziekenhuizen ontlast worden omdat er een betere doorstroom is voor hun patiënten."

GGZ
Bij het IEP in Venlo werken normaal GGZ-organisatie Vincent van Gogh en De Zorggroep al samen aan zorg voor ouderen met dementie en onbegrepen gedrag. "Omdat de medewerkers bij het IEP al expertise hebben in de zorg van ouderen met dementie, is deze locatie geschikt bevonden om deze specifieke groep coronapatiënten op te vangen."

De organisaties benadrukken dat de afdeling gescheiden blijft van andere afdelingen in het ziekenhuis om "kruisbesmetting te voorkomen". "Ook worden er sluizen voor met corona besmette cliënten en voor medewerkers en leveranciers ingericht."

Reguliere locaties
Cliënten die momenteel verblijven bij het IEP worden overgeplaatst naar andere reguliere locaties. Vanaf 10 november wordt het IEP vervolgens gebruikt als corona-afdeling. Een woordvoerder kon niet zeggen hoeveel mensen kunnen worden opgevangen op de corona-afdeling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen