Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: 75 sterfgevallen en 765 vastgestelde besmettingen

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 15:30

In Limburg zijn tot nu toe 765 mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Het aantal sterfgevallen is volgens de Limburgse GGD's opgelopen tot 75. Dat zijn er vijftien meer dan dinsdag. De GGD Limburg-Noord telt nu 39 sterfgevallen, een toename van dertien. De GGD in het zuiden meldt twee nieuwe sterfgevallen.

19 procent toename in Maastricht
Het aantal besmettingen in Limburg nam met 95 toe ten opzichte van dinsdag. Vooral in Maastricht kwamen er veel nieuwe gevallen bij. Daar steeg het aantal besmette mensen van 94 naar 112, een stijging van ruim negentien procent. Ook Peel en Maas (88) en Sittard-Geleen (86) hebben veel positief geteste inwoners.

Verspreiding remt af
Volgens Jaap van Dissel van het RIVM lijkt de verspreiding van het coronavirus in Nederland af te remmen. Die voorzichtige positieve prognose sprak hij woensdag uit in de Tweede Kamer.

Landelijk groeide het aantal besmettingen met 852 naar 6412. Er zijn het afgelopen etmaal tachtig mensen in Nederland door corona overleden. Het totaal aantal doden is daarmee opgelopen naar 356.

Voetnoot cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiƫnten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Lees hier alles over het coronavirus.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen