Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: 75 sterfgevallen en 765 vastgestelde besmettingen

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 15:30

In Limburg zijn tot nu toe 765 mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Het aantal sterfgevallen is volgens de Limburgse GGD's opgelopen tot 75. Dat zijn er vijftien meer dan dinsdag. De GGD Limburg-Noord telt nu 39 sterfgevallen, een toename van dertien. De GGD in het zuiden meldt twee nieuwe sterfgevallen.

19 procent toename in Maastricht
Het aantal besmettingen in Limburg nam met 95 toe ten opzichte van dinsdag. Vooral in Maastricht kwamen er veel nieuwe gevallen bij. Daar steeg het aantal besmette mensen van 94 naar 112, een stijging van ruim negentien procent. Ook Peel en Maas (88) en Sittard-Geleen (86) hebben veel positief geteste inwoners.

Verspreiding remt af
Volgens Jaap van Dissel van het RIVM lijkt de verspreiding van het coronavirus in Nederland af te remmen. Die voorzichtige positieve prognose sprak hij woensdag uit in de Tweede Kamer.

Landelijk groeide het aantal besmettingen met 852 naar 6412. Er zijn het afgelopen etmaal tachtig mensen in Nederland door corona overleden. Het totaal aantal doden is daarmee opgelopen naar 356.

Voetnoot cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Lees hier alles over het coronavirus.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV