Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona: 180 Limburgers overleden, 525 ziekenhuisopnames

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 14:45

Er zijn tot nu toe zeker 180 Limburgers overleden aan het nieuwe coronavirus. Ruim 525 inwoners van onze provincie zijn of waren in het ziekenhuis opgenomen.

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. In totaal werden er in Limburg ruim 1.426 mensen positief getest. Dat zijn er 117 meer dan maandag bekend was, een stijging van 11 procent.

Ziekenhuisopnames
Ruim 525 Limburgers zijn vanwege het coronavirus opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. In dit aantal is nog steeds een stijgende lijn te zien. Alleen in Noord-Brabant lijkt het aantal ziekenhuisopnames voorzichtig af te nemen.

"Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten", stelt het RIVM al enkele dagen.

Overleden
In Limburg zijn zeker 180 mensen overleden aan het coronavirus. Daarnaast meldt de GGD Zuid-Limburg dat er in die regio mogelijk nog 30 andere personen aan het virus zijn overleden, maar die besmettingen zijn nog niet officieel vastgesteld.

Besmettingen
Het aantal vastgestelde besmettingen blijft in onze provincie ook gestaag oplopen. Inmiddels is van ruim 1.426 Limburgers bekend dat ze besmet zijn (geweest) met het virus. Dit aantal stijgt per dag met zo'n 10 procent.

Voetnoot cijfers
Het werkelijke aantal overledenen en ziekenhuisopnames ligt hoger. Sterfgevallen en ziekenhuisopnames worden soms pas na enkele dagen doorgegeven aan het RIVM. En lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest op het virus komt te overlijden, komt dat dus ook niet terug in de statistieken.

Daarnaast ligt het werkelijke aantal besmettingen ook veel hoger. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt

Lees hier meer over het coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen