Michiel Verheul uit Obbicht (23 okt 2020)

'Onzekerheid door corona is brandstof voor mijn stoornis'

Een dwangstoornis en smetvrees hebben is moeilijk, maar door de onzekerheid die corona met zich meebrengt wordt het dagelijks leven van mensen met deze stoornis nog meer een uitdaging.

Magisch Maastricht (23 okt 2020)
Magisch Maastricht gaat definitief niet door

Vanwege de coronamaatregelen gaat het jaarlijkse winterevenement Magisch Maastricht op het Vrijthof definitief niet door.

corona virus coronavirus microscoop onderzoek reageerbuisje bloed (stock)
GGD vindt razendsnel 10.000 deelnemers corona-onderzoek

Mensen konden zich vanaf vrijdag om 8:30 uur inschrijven voor een onderzoek naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg. Nog voor 12:00 uur had de GGD de benodigde 10.000 aanmeldingen binnen.

Bloed coronavirus corona bloedonderzoek longembolie, bloedstolsel (stock)
Limburgers melden zich massaal voor corona-onderzoek GGD

In anderhalf uur tijd hebben zich vrijdagochtend al vijfduizend mensen aangemeld voor het onderzoek naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg.

Corona liveblog coronavirus
Teruglezen: 421 nieuwe coronabesmettingen in Limburg

De coronacijfers lopen op en de ziekenhuizen krijgen het steeds drukker. In de strijd tegen het coronavirus zijn strengere maatregelen ingesteld, waardoor we nu in een gedeeltelijke lockdown zitten.

Luik
'Armoede, etniciteit en studenten oorzaak uitbraak Wallonië'

Burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen denkt dat de corona-uitbraak in Wallonië te maken heeft met de armoede in het gebied.

Luik
Net over de grens: 'Luik is coronahoofdstad van Europa'

De ziekenhuizen in Luik, net over de grens bij Maastricht, luiden de noodklok. Het aantal coronabesmettingen loopt daar zo snel op dat Luik de nieuwe coronahoofdstad van Europa lijkt te worden.

Floorizant zussen maastricht koken (22 okt 2020)
Zusjes Albertz koken voor ouderen in coronatijd

De zussen Floor en Christien Albertz gaan tijdens deze tweede coronagolf verder met maaltijden rondbrengen voor kwetsbare ouderen in Maastricht.

liveblog coronavirus
Teruglezen: Nieuw record, 419 positieve tests in een etmaal

De coronacijfers lopen op en de ziekenhuizen krijgen het steeds drukker. In de strijd tegen het coronavirus zijn strengere maatregelen ingesteld, waardoor we nu in een gedeeltelijke lockdown zitten.

De Tweede Kamer zit het niet zitten dat geruimde nertsenfarms opnieuw beginnen
Corona op 68 nertsenbedrijven: nieuwe besmetting in Meerlo

Bij een nertsenbedrijf in Meerlo in de gemeente Horst aan de Maas zijn coronabesmettingen vastgesteld. De fokkerij telt 7000 moederdieren.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten