Overslaan en naar de inhoud gaan

Corneliushuis Heerlen langer open voor coronaprik

Geplaatst opvrijdag 27 augustus 2021 - 13:03

Het Corneliushuis in Heerlen blijft langer open voor mensen die zich willen laten vaccineren tegen het coronavirus. Volgens de GGD Zuid-Limburg is er nog steeds voldoende belangstelling.

De pop-uplocatie ging vanaf zaterdag 14 augustus in totaal vier dagen open, telkens op een woensdag en zaterdag. In totaal kwamen meer dan 200 mensen opdagen voor een prik. Voor de gezondheidsdienst reden om nog even door te gaan.

Drempels weghalen
"Met een locatie in het centrum halen we drempels weg. We merken dat mensen zich eerder laten vaccineren als een locatie dichtbij is", zegt een persvoorlichter van de GGD Zuid-Limburg.

Open inloop
Het Corneliushuis dient ook als informatiepunt. "Mensen kunnen hier binnenlopen om vragen te stellen. We hopen zo twijfels weg te nemen, zoals over prikangst", aldus de voorlichter. Voor het vaccineren is geen afspraak nodig. Wie een prik heeft gehaald, kan dat laten bijschrijven in het gele boekje.

Midden september
Mensen die zich willen laten vaccineren kunnen tot en met 22 september iedere zaterdag en woensdag terecht in het Corneliushuis. De GGD gaat in Brunssum, Geleen, Maastricht en Kerkrade komende tijd vergelijkbare vaccinatie- en voorlichtingspunten openen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen